Op vrijdag 8 september 2023 brachten de leerlingen van de bovenbouw van de Amerongse basisscholen Wilhelminaschool en de Regenboog een bezoek aan landgoed Zuylestein.

Zij hoorden verhalen over het landgoed en maakten een speurtocht met o.a. vragen over de historie, de bosvarkens en de soorten planten die op het landgoed groeien.

Het verslag van groep 8 van de Wilhelminaschool:

Hoi, wij zitten in groep 8 op de Wilhelminaschool in Amerongen. Op vrijdag 8 september hebben wij een leuke ochtend gehad. Wij zijn samen met groep 7 naar Landgoed Zuylestein geweest. We hebben vooraf een les gekregen over het landgoed en gehoord waarom het zo bijzonder is.
We mochten in groepjes een speurtocht doen. Het was leuk dat we over het hele landgoed mochten lopen. Er was een opdracht waarbij we ons eigen recept mochten bedenken met de ingrediënten van het land. Wat uiteraard ook heel leuk was, is dat we bloemen mochten proeven. We hebben veel geleerd over de varkens en we mochten de biggetjes aaien. We hebben ook gezien wat ze te eten kregen…. dit is persoonlijk niet onze smaak ;)! Vooral de  jongens in de klas waren erg tevreden, omdat we limonade kregen (en wij natuurlijk ook). Dat kwam goed uit, want het was die dag erg warm. In de klas hebben we de verzonnen recepten tijdens de crea-les verder uitgewerkt. Wij vonden het heel leuk om ons eigen recept te maken. De groep die het winnende recept heeft ingestuurd krijgt een prijs. Wij zijn heel benieuwd!

Marie Spanjaard en Guusje Eikelenboom.

Klik hieronder voor de verslagen van de groepen 7 en 8 van de Regenboogschool:

Verslag groep 7

Verslag groep 8

Het recept van Nanne, Lindsey, Matteo en Marijn

Het recept van Lisa, Lieke, Olivier, Daan en Vajen