Go to Top

Monumentale route

Route 'BOEREN, BURGERS EN BUITENLUI'
Tijdens deze Open Monumentendag bestaat de mogelijkheid (dankzij AMON, de Amerongse Ondernemersvereniging) iets van de vroegere reissfeer te proeven door gratis gebruik te maken van een paardentram richting het oude dorp. Deze gratis paardentrams rijden langs historische plekken in Amerongen.

De twee routes starten en eindigen bij het informatiecentrum van het Utrechts Landschap aan de Veenseweg (parkeren op de Burgwal), of bij Landgoed Zuylenstein. De routes zijn op de kaart aangegeven met 1A of 1B. Tussentijds op- en uitstappen kan, mits vriendelijk gevraagd aan de bestuurder.

PARKEREN
Gratis parkeermogelijkheid is op beide dagen beschikbaar op landgoed Zuylestein en op de Burgwal (TOP: Toeristisch Opstap Plaats). Op zaterdag 9 september kunt u, tegen vergoeding van € 2,-, parkeren tegenover Herberg Den Rooden Leeuw, op de hoek Lekdijk/Rijnsteeg.

Gedurende de dag kan men ook al wandelend door het dorp verschillende fraaie, speciaal voor deze dag opengestelde monumenten bezoeken, een lezing volgen, luisteren naar muziek (zelfs op de veerpont!), een opvoering van Toneelgroep Chapeau bijwonen, gratis poffertjes eten bij molen Maallust, prachtige (moes)tuinen bewonderen, natuurlijke producten kopen op de Grietmarkt, etc. Zie voor alle deelnemende monumenten én voor meer informatie in het Programmaboekje.

PLATTEGROND AMERONGEN
Een plattegrond is bijgevoegd; deze wijst u de weg naar de diverse activiteiten en bijzondere locaties. De blauwe, rode en paarse bolletjes achter de titels in dit boekje corresponderen met de bolletjes op de plattegrond.

Plattegrond 2017

 

Monumentale route