Go to Top

Monumentale route

De rijkdom, schoonheid en grootsheid die MACHT & PRACHT heeft voorgebracht is overal om ons heen in gebouwen terug te vinden, zowel in kastelen, landgoederen, kerken, gebouwen van rechtspraak en openbaar bestuur als in tabaksschuren en woningen van tabakshandelaren.

De ROUTE MACHT & PRACHT voert u niet alleen langs de bekende high lights, maar ook langs een aantal karakteristieke kleinere monumenten. Over elk gebouw of pand ontvangt u vanaf 14 september op drie manieren de nodige informatie.

  • d.m.v. een boekje met routebeschrijving en korte informatie. Het boekje kunt u afhalen bij het Tabaksteeltmuseum.
  • via een app met gps routeaanwijzing en kern informatie. De app voor uw mobile telefoon is (t.z.t.) gratis verkrijgbaar in de app store of via Google Play.
  • op de pagina ROUTE MACHT & PRACHT van deze website staat uitgebreide informatie. De pagina's en informatie kunt u ofwel uitprinten of downloaden.

De route is zowel lopend, met de fietsen per step te volgen.Fietsen kunnen (op 14  september) bij FietsDomein worden geleend. U dient voor het lenen uw gegevens achter te laten en een borgsom te betalen die u later terug ontvangt. Bij het Tabaksteeltmuseum kunt u steps huren op 14 en 15 september voor Euro 6,50 per 2 uur.

De app is in ontwikkeling en zal tijdens de Open Monumentendagen gelanceerd worden. De app met alle functionaliteiten en informatie over de monumenten zal dan te downloaden zijn via de App-store (Itunes) en via Google Play.

Op 14 september om 11.30 zal de route-app officieel aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug worden aangeboden door Theo Joosten, de voorzitter van Open Monumentendag Amerongen.

 

De Route-app is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.

Het boekje met de routebeschrijving is mede mogelijk gemaakt door de AMON (Amerongse Ondernemers).

Monumentale route