Go to Top

Amerongen op een kruispunt van wegen

Themaboekje_kruispuntTer gelegenheid van Open Monumentendag Amerongen in 2014 met het thema “Op Reis” verschijnt dit themaboekje “Amerongen op een Kruispunt van Wegen”. Het themaboekje gaat over Routes, Pleisterplaatsen, Bewoners en Passanten.

Het geeft een mooi inzicht in de plaats van het prachtige dorp in de omgeving en de wegen die beroemde passanten naar Amerongen brachten. Door alle tijden heen reizen mensen op zoek naar een nieuwe toekomst, een andere cultuur, naar andere mensen.

De reizigers waren van alle klassen: kunstenaars, gezagsdragers, de elite, maar zeker ook de gewone mensen. Ook Jan Alleman ging en gaat nog steeds “Op Reis”.

Walda van Wolde beschrijft dat in haar prachtige gedicht. Haar partner Jaap van Dijke heeft vele jaren een onmisbare bijdrage geleverd aan de activiteiten van de Stichting Open Monumentendag Amerongen. Jaap van Dijke is op 14 december 2013 overleden. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn inspiratie en zijn tomeloze inzet.

De basistekst voor dit boekje is gemaakt door Jaap van Dijke, samen met de Amerongse historicus Leo van Putten. In dit boekje zijn tevens een aantal wandelroutes rond en door Amerongen opgenomen.

Wij danken iedereen, die aan de realisatie van “Amerongen op een Kruispunt van Wegen” heeft meegewerkt. Onmisbaar zijn de donaties, die het ons mogelijk maken om het boekje gratis huis-aan-huis te verspreiden.

Wij wensen u als lezer, als bewoner of als bezoeker aan Amerongen veel plezier met dit boekje.

Stichting Open Monumentendag Amerongen:
Theo Joosten (vz)
Jacqueline Ruijs
Bianca Niessen
Henny Jansen-van Leusden
Ide van Wijk

Download hier dit themaboekje
“Amerongen op een Kruispunt van Wegen”.